Evenement

30 jaar grenze(n)loos samenwerken

De Europese richtlijn voor transparante arbeidsvoorwaarden, Thuiswerk door grensarbeiders. Een Fair Mobility Tool voor grensarbeid. Op 19 november 2022 om 10.00 uur worden in het Stadhuis van Bergen op Zoom deze onderwerpen door de Interregionale Vakbondsraad Schelde Kempen toegelicht. De doelgroep zijn grensarbeiders en dienstverleners.

De Interregionale Vakbondsraad (IVR) Schelde Kempen is een samenwerkingsverband van Belgische en Nederlandse vakbonden op het gebied van grensarbeid. De IVR organiseert in het kader van 30 jaar grenze(n)loos samenwerken een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis van Bergen op Zoom op 19 november 2022 met:

  • Jan Cremers onderzoeker aan de Tilburg LAW School geeft inzicht in de nieuwe Europese richtlijn Transparante Arbeidsvoorwaarden en legt de relatie met grensarbeid.
  • Vakbonds Eures Adviseurs David Wolfs (ACV) en Daan Withagen (FNV) bespreken thuiswerk en grensarbeid en welke gevolgen en knelpunten daarvan in de praktijk opdoen.
  • De IVR heeft haar controle instrument de Fair Mobility tool een update gegeven zodat nu met meerdere verschillende arbeidssituaties een check gemaakt kan worden. Geert van Autenboer (IVR) lanceert de Fair Mobility tool die ook ter plaatse uit te proberen zal zijn.

Deelname is kosteloos, maar vooraf inschrijven verplicht. Meer weten over het volledig programma of aanmelden.

Lees meer

Praktische info

Wanneer?

zaterdag 19 november 2022 van 9.30 tot 13.30

Waar

Grote Markt 1 Bergen op Zoom

Kostprijs?

kosteloos

Waar kan ik terecht met al mijn vragen?

Belgische vakbonden

Nederlandse vakbonden

Met steun van

Eures Scheldemond en de activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage .