Artikel van 12 februari 2019

Werkhervatting na afwezigheid wegens medische redenen

Steeds meer werknemers zijn langdurig afwezig van het werk door ziekte. Het Belgische regeringsbeleid focust op repressie en wil de langdurig zieke werknemers straffen in plaats van hen te helpen. Ook in Nederland is het voor werknemers moeilijk om na ziekte weer aan het werk te gaan.

Tijdens deze studiedag gaan we dieper in op het nieuwe re-integratiebeleid in België. We leggen uit wat een re-integratietraject nu precies inhoudt. We hebben het ook over de verantwoordelijkheid van de werkgever en focussen op de rol die loopbaanbegeleiders via individuele coaching kunnen spelen om de mensen terug aan het werk…

Steeds meer werknemers zijn langdurig afwezig van het werk door ziekte. Het Belgische regeringsbeleid focust op repressie en wil de langdurig zieke werknemers straffen in plaats van hen te helpen. Ook in Nederland is het voor werknemers moeilijk om na ziekte weer aan het werk te gaan.

Tijdens deze studiedag gaan we dieper in op het nieuwe re-integratiebeleid in België. We leggen uit wat een re-integratietraject nu precies inhoudt. We hebben het ook over de verantwoordelijkheid van de werkgever en focussen op de rol die loopbaanbegeleiders via individuele coaching kunnen spelen om de mensen terug aan het werk te helpen.

Na een korte uitleg hoe het re-integratie beleid in Nederland er uit ziet hebben we het over de problemen waar zieke werknemers tegenaan lopen en hoe de FNV met re-integratie- en loopbaanconsulenten vakbondsleden hierbij ondersteunt.

Wanneer           Donderdag, 8 november 2018 – 10.00 uur tot 16.00 uur

Waar                  ACV Provincie Antwerpen, Nationalestraat 111, 2000 Antwerpen

Zaal Lillo, gebouw C, gelijkvloers

Kostprijs             Deze themadag wordt u GRATIS aangeboden maar u moet zich vooraf inschrijven via onze website: www.werkenoverdegrens.eu .

Lunch                 Er wordt u gratis een broodjeslunch aangeboden. Vergeet

niet bij uw inschrijving aan te geven of u blijft lunchen!

Programma 

10.00 uur     Onthaal + koffie

10.15 uur     Judy Morsa, loopbaanbegeleider ABVV over ‘Het Belgisch re-integratiebeleid, focus op de rol van loopbaanbegeleiders

12.30 uur      Broodjeslunch

13.30 uur      Bas De Lege, bestuurder loopbaanadvies FNV en Robbin Janssen, re-integratie consulent over ‘Het Nederlandse re-integratiebeleid en de mogelijkheden van loopbaan- en re-integratie consulenten van de FNV

Eures Scheldemond is mede mogelijk gemaakt door het EU programma Employment and Social Innova- tion “EaSI” (2014-2020). Meer info vindt u op: http://ec.europa.eu/social/easi.

Parkeren kan in de omgeving zoals Vrijdagmarkt of St Michielskaai. Vandaar is het slechts enkele minuten lopen naar het ACV.

Lees meer

Waar kan ik terecht met al mijn vragen?

Belgische vakbonden

Nederlandse vakbonden

Met steun van

Eures Scheldemond en de activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage .