Artikel van 10 februari 2020

Nederland voert meldingsplicht gedetacheerden in.

Per 1 maart 2020 zijn werkgevers of meldingsplichtige zelfstandigen uit een ander land van de Europese Economische Ruimte (EER) die tijdelijk werk in Nederland verrichten verplicht dit te melden via het Nederlans online meld loket.

Diensten die na 1 Maart 2020 in Nederland beginnen kunnen vanaf 10 februari worden aangemeld. De gegevens die worden ingevoerd worden ontvangen door de Inspectie SZW, de Sociale Verzekeringsbank en de Belastingdienst. Het gebruik van de gegevens en de handhaving daarop vindt plaats van af 1 Maart.

Er zijn voor een aantal sectoren uitzonderingen zoals de transport sector waar een jaarmelding volstaat. Ben je ZZP (zelfstandig zonder personeel) en werkzaam in Bouw, Schoonmaak, Voedingsindustrie, Metaal, Zorg, Glazenwasserij of Land en Tuinbouw dan is melding altijd verplicht.

Deze maatregelen moeten bijdragen aan een betere handhaving van regels en arbeidsvoorwaarden bij detachering naar Nederland. Nederland is een van de laatste landen in de EU die dergelijke regelgeving invoert.

Meer informatie en links naar het digitaal meldloket zijn te vinden via postedworkers.nl

Ben je werknemer en wil je meer weten over gedetacheerd worden naar Nederland neem dan contact op met een grensinfopunt van een van de vakbonden onder aan deze pagina.

Lees meer

Waar kan ik terecht met al mijn vragen?

Belgische vakbonden

Nederlandse vakbonden

Met steun van

Eures Scheldemond en de activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage .