Evenement

Tele(thuis)werken door grensarbeiders

Webinar telewerk door grensarbeiders 24 Mei om 19.00 uur.

Telewerken is sinds de Corona pandemie ingeburgerd. Veel bedrijven hebben telewerk protocollen ingevoerd. Grensarbeiders lopen tegen vragen of belemmeringen in verband met telewerk over de grens. Daarom organiseert De Interregionale Vakbondsraad Schelde Kempen op Woensdag 24 Mei van 19.00 uur tot 21.00 uur een Webinar over telewerk door grensarbeiders.

Tot 1 juli 2023 bestaan EU maatregelen die voorkomen dat de telewerkende grensarbeider noodgedwongen van sociale zekerheid systeem moet wisselen. Na 1 juli moeten overeenkomsten tussen landen het mogelijk maken tot 50% te telewerken zonder gedwongen wisseling van sociale zekerheid. Hoe werkt dat precies en hoe is het dan gesteld met de belasting of het toepasselijk arbeidsrecht? Heb ik recht op telewerk?

In het programma besteden we aandacht aan: Wettelijk kader bij telewerk en grensarbeid ten aanzien van sociale zekerheid, fiscaliteit en arbeidsrecht. Terugblik tijdelijke maatregelen voor telewerk tijdens de Corona periode. De actualiteit van nu met de aanstaande uitzondering voor de sociale zekerheid met een blik naar belasting en arbeidsrecht. Telewerk van grensarbeiders in de praktijk. Het recht op telewerk.  

Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden verplicht.

In de week voorafgaand aan het Webinar ontvang je via de mail de deelname link.

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door ESF+

Het is niet meer mogelijk om in te schrijven. Kijk voor actuele telewerk informatie op onze website onder thema’s en telewerk

Scheldemond logo

 

 

Lees meer

Praktische info

Wanneer?

woensdag 24 mei 2023 van 19.00 tot 21.00

Waar

Microsoft Teams.

Kostprijs?

Gratis, Gratuit

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om u in te schrijven voor dit evenement

Waar kan ik terecht met al mijn vragen?

Belgische vakbonden

Nederlandse vakbonden

Met steun van

Eures Scheldemond en de activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage .