Werken over de grens, informatiedag 17 november 2018 in Turnhout

Werken over de grens levert vaak veel vragen op over sociale zekerheid, belasting en andere zaken waarmee een grensarbeider te maken gaat krijgen.

De Interregionale vakbondsraad (IVR) Schelde Kempen organiseert op 17 november 2018 in Gemeenschapshuis De Warande in Sint Jansteen een informatie voormiddag (ochtend) voor beginnende grensarbeiders of zij die dat overwegen te worden. Dit is zowel voor werknemers die in België of Nederland wonen. U krijgt van vakbondsmedewerkers een basis inzicht in sociale zekerheid, belasting, pensioen, loon en arbeidsvoorwaarden. Medewerkers van VDAB en UWV informeren u hoe het best werk te vinden over de grens. Aan het eind van de bijeenkomst krijgt u het IVR Boekje “ABC van de Grensarbeid” mee als naslagwerk.

Het adres van Cultureel Centrum De Warande is Warandestraat 42 B-2300 Turnhout. Aanmelden aan het onthaal in de centrale hal. Parkeren kan in de ondergrondse garage.

De bijeenkomst begint om 9.00 uur aan het einde van de bijeenkomst kunt u gebruik maken van de lunch. Zowel voor de bijeenkomst als de lunch is het gewenst u  vooraf aan te melden door invullen en verzenden van het digitaal aanmeld formulier.

Klik op de knop verzenden om uw aanmelding definitief te maken. U krijgt geen aparte bevestiging.

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door het EU programma Employment and Social Innovation “EaSI” (2014-2020). Meer info vindt u op: http://ec.europa.eu/social/easi

Gerelateerde artikels