25 jaar IVR Schelde Kempen

IVR Schelde Kempen nodigt u graag uit om met ons het 25 jarig jubileum te vieren, samen met collega-grensarbeiders, -dienstverleners en -beleidsmensen.

25 jaar geleden is het samenwerkingsverband van Belgische en Nederlandse vakbonden in de grensstreek met de provincies West Vlaanderen, Oost Vlaanderen, Antwerpen, Zeeland en Noord Brabant opgericht. De Interregionale vakbondsraad Schelde Kempen heeft zich in die 25 jaar met veel onderwerpen bezig gehouden die het werken over de grens eenvoudiger moet maken. Er zijn veel informatie bijeenkomsten georganiseerd voor grensarbeiders zodat zij goed geïnformeerd en mondig aan de slag konden met werken over de grens. Veel vakbondsmedewerkers zijn geïnformeerd en geschoold zodat zij in hun dienstverlening kundig en in onderlinge verbondenheid de belangen van grensarbeiders konden behartigen.

We vieren ons jubileum op 7 oktober 2017 in het Stadhuis van Turnhout waar we starten met een bijeenkomst voor grensarbeiders met een informatie sessie het “ABC van de grensarbeid”  vervolgd door de jubileum viering waar onder andere het ABC voor de grensarbeid als boek wordt gepresenteerd.

Door middel van de foto expositie “Bitter Oranges” bieden we u inzicht op erbarmelijke de leef en arbeidssituatie van migranten op sinas appel plantages in het zuiden van Italie.

Tussendoor heeft u ook de gelegenheid om het ” Panorama de Vries” te bekijken. Dit 30 meter lang panorama van Turnhout is mede geschilderd door oud collega en IVR bestuurder Lau de Vries.

We sluiten het programma af met een korte terugblik op het werk van de IVR, en een blik op grensarbeid anno 2017 door Provincie, Politiek en vakbeweging waarna we het boekje “ABC van de grensarbeid” presenteren. Het ABC is een boekje wat zowel de Belgische grensarbeider in Nederland als de Nederlandse grenswerker in Belgie op een laagdrempelige manier wegwijs maakt in de verschillende regels waarmee de grenswerker dagelijks wordt geconfronteerd.

We sluiten af met een receptie om met aanwezigen ons jubileum te vieren.

Parkeren (gratis door uw ticket aan het IVR onthaal om te wisselen voor een uitrijkaart) kunt u op de parking van het ACV in de Korte Begijnenstraat 20. Het is van daar 5 minuten te voet naar de Grote Markt. Andere parkeerplaatsen in de omgeving zijn ook te gebruiken maar betaald.

 

Programma:

9.30

Ontvangst met koffie en mogelijkheid om de tentoonstelling ” Bitter Oranges” te bezoeken

10.00

Begroeting door Eric Vos, Burgemeester van de stad Turnhout.

10.05

Infosessie met voorstelling van het ABC van de Grensarbeid.

11.00

Koffiepauze met mogelijkheid tot bezoek aan het “Panorama de Vries” en de tentoonstelling “Bitter Oranges”.

11.30

Viering van 25 jaar IVR met ondermeer Daan Withagen, voorzitter IVR,  Ludwig Caluwé, gedeputeerde provincie Antwerpen, Rudy De Leeuw ABVV, voorzitter van het Europees Vakverbond , Luc Cortebeeck ACV, voorzitter van de Internationale Arbeidsorganisatie, Coen van der Veer, dagelijks bestuur FNV.

12.30

Receptie met hapje en drankje.

 

Aanmelding via onderstaand formulier (vóór 1 oktober 2017)

 

 

Gerelateerde artikels